pietertje2.nl

GASTENBOEK

172 berichten, 18 pagina's 
«  14  15  16  17  18 
29-07-2008
Geplaatst door: antoinette

Wij genieten van jullie reis+foto's. Mijn favoriet is DE dolfijn uit Ardglass.
Dikke knuffel van Thomas, Dieuwertje, Anna, Martijn, Jaap en Antoinette

29-07-2008
Geplaatst door: clen

varen over de baren

lieve vrienden,
Tot voor kort heb ik altijd het idee gehad dat een confrontatie met de elementen tijdens een zeiltocht zoals jullie die nu maken, grotendeels zou bestaan uit onaangename klussen, barre weersomstandigheden op het verkeerde moment en weinig tijd voor leuke dingen.
Die opvatting heb ik inmiddels moeten herzien op basis van de berichten die wij over jullie reis binnenkrijgen.'Nou daar had ik ook wel bij willen zijn'is een citaat dat bij ons herhaaldelijk te beluisteren valt.
Misschien ben ik wel in negatieve zin beïnvloed door een boek van Edgar Allan Poe dat is afgebeeld op een schilderij van René Magritte: La Reproduction Interdite, te zien in Boymans-van Beuningen.
Op dit schilderij staat Edward James (mecenas van Dali en Magritte) voor de spiegel in zijn Londense huis en ziet zijn eigen schouders en achterhoofd weerspiegeld. Op de schoorsteenmantel ligt een Franse vertaling van The Narrative of Arthur Gordon Pym.Het spiegelbeeld van de titelpagina van dit beroemde werk van Poe is 'normaal'!Dit boek was enorm populair onder de surrealisten (Mason, Miro, Ernst, Dali , Magritte).
Daarom ben ik het gaan herlezen. Staat vol met bovennatuurlijke en gruwelijke gebeurtenissen aan boord van zeilschepen op weg naar Antartica, waar jullie hoop ik niet terecht komen.
Goede vaart verder, en als jullie dit boek misschien nog eens willen lezen, wacht ermee tot je weer vaste wal onder de voeten voelt.
Wij blijven graag op de hoogte.
Clen.

27-07-2008
Geplaatst door: antoinette

Ha Pico's,
Op dit moment plonzen 7 broers Vissering in het Vossemeer. Een gekakel en gegiechel van jewelste. Zie je het voor je?
Ik ben het meisje van de catering. Ojee nu gaan ze allemaal in zwembroek in de tuin zitten, dat is minder.

25-07-2008
Geplaatst door: Teun & Elly

Eindelijk heb ik je gevonden . Primakunnen je zo helemaal volgen . Mooie foto's
Hoor je later nog wel - Behoudsen vaart !!! T&E

25-07-2008
Geplaatst door: rita

varen over de baren

lgoedemorgen zeelui
Pien een complimentje voor jouw schrijverstalent. Je schrijft heel beeldend, zodat ik ook meeleefde met jullie dolfijnenavontuur en alle andere belevenissen.
Groetjes uit rotjeknor.

24-07-2008
Geplaatst door: harmsen

kwekkenenkwaken

goed dat je even belde opm deze zo emotionele avond, jammer dat de belle of the ball er even niet was, maar dat komt wel, in elk geval bedankt.
zal morgen dagfinn even aansporen dat hij mailt. all the best, hoor je, harm

23-07-2008
Geplaatst door: peter en mieke

no stormy weather

he pien en Hilco,
Je kan niet even op vakantie gaan of je mist al weer heel veel info. Jullie weblog bijv. Inmiddels weer "bijgelezen"en dus helemaal op de hoogte van jullie spannende reis. Zelf net terug uit Italië. We zijn bij het Gardameer blijven hangen omdat daar in tegenstelling tot omringende landen het weer zo heerlijk was. Mis het alweer. De sfeer, het prachtige weer en niet te vergeten de enige echte onvervalste Italiaanse cappucino, kortom La Dolce Vita!! Fijne voortzetting van jullie vakantie!

22-07-2008
Geplaatst door: nina en michiel

woelwaters

hoi zus en schoonbroer
zowaar lijkt het er op dat ook in nederland de zon een paar dagen gaat schijnen dus ook wij trekken ons zeilbootje aan om dan even het ruime (nou ja) ijsselmeersop te kiezen. leuk dat we je jullie weer kunnen volgen.
Hebben jullie je wel eens gerealiseerd hoeveel spreekwoorden en gezegden met de scheepvaart te maken hebben. Leuk voor een regenachtige dag!
groet MIchiel en Nina

22-07-2008
Geplaatst door: Harm jr.

Gewoonzomaar!

Ciao Pina & Hilco!
Moet iedere keer griniken als ik denk aan een Spaans avontuur van jullie waarbij Hilco steevast werd aangesproken als Senor Geilco.... Beetje suf maar heb toen erg gelachen toen Pien het verhaal vertelde. Ik vind het heerlijk om jullie avonturen te lezen in het logboek! Hou ons op de hoogte, xxx

NB als ik het onderstaande verhaal lees van Pa lees dan hoop ik dat hij voldoende Hollandse Aspro Bruis meeneemt!

21-07-2008
Geplaatst door: harmsen

touwtjes

hallo schatjes, het trekken aan de touwtjes is bij mij ook alweer druk bezig en ben zachtjes aan mn spullen aan het verzamelen voor mijn avontuur in het hoge noorden mn noorse vrienden zijn vandaag naar zweden gereden, waar zij wonen is dar maar een klein stukje en geen douane, dus driftig alcohol ingeslagen en de grens over. goed tegen de komende koude.
de schatjes doen het prima en groeien voorspoedig. beloofde fotoos komen eraan. dikke zoen harmsen